Cádiz - Een van de best bewaarde geheimen van Andalusië

Cádiz is een van de best bewaarde geheimen van Andalusië
Cádiz is een van de best bewaarde geheimen van Andalusië

Rijkste en meest kosmopolitische stad van Spanje
Cádiz is een van de absolute hoogtepunten van de Costa de la Luz en een van de best bewaarde geheimen van Andalusië. De fascinerende havenstad werd meer dan 3000 jaar geleden gesticht door de Feniciërs en is de oudste bewoonde stad van West-Europa. In de 18e eeuw was Cádiz het centrum van de Spaanse handel met de Nieuwe Wereld en groeide de stad uit tot de rijkste en meest kosmopolitische stad van Spanje. Vandaag de dag zie je deze bloeiperiode nog goed terug in de oude binnenstad van Cádiz.

Beroemd om zijn prachtige ligging
Cádiz is beroemd om zijn schitterende ligging. De sfeervolle oude binnenstad van Cádiz ligt op het puntje van een schiereiland en is bijna volledig omgeven door water. Je kunt hier fantastisch ronddwalen tussen prachtige historische gebouwen in een doolhof van smalle straatjes en gezellige pleinen. Echt verdwalen is onmogelijk, want de fraaie zeepromenade met zijn mooie parken en tuinen is nooit ver weg.

Cádiz is de stad die glimlacht
De grootste attractie van Cádiz is misschien wel de opgewekte levenshouding van de inwoners van de stad. Gaditanos zijn vrolijk en tevreden, simpelweg omdat elke dag een nieuwe dag is, en genieten ten volle van het leven. Cádiz is la ciudad que sonríe, de stad die glimlacht, en dat ervaar je overal. Bijvoorbeeld op het gezellige Plaza de Mina, waar mensen spontaan flamenco beginnen te zingen. Of aan het sfeervolle Playa de la Caleta, waar jong en oud 's avonds geniet van de mooie zonsondergang.

TIP: Boek heel eenvoudig de beste hotels in Cádiz voor de laagste prijs!


Klik op 720p/1080p voor HD kwaliteit

Muziek: Paul Fogarty - "Baby Don't Go" - www.PaulFogarty.com
Gerelateerde video's


Costa de la Luz » Cádiz